woensdag 11 februari 2015

Carnaval: 4 tips om te overleven

"Zak eens lekker door. Zak eens lekker door. Das goed voor de lijn!" Dit weekend barst het feest weer los in het zuiden van Nederland. Vijf dagen lang bier drinken, friet eten en hossen op de dansvloer. Wil je gaan carnavallen, maar je dieet toch niet geheel buiten de deur zetten? Laat je inspireren door mijn tips voor een verantwoorde carnaval.

Tip 1: zorg voor een goede bodem

Eet voordat je gaat feesten een gezonde maaltijd. Een goed gevulde soep of salade zorgt voor een vol gevoel, wat nog vaak tot laat voortduurt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de alcohol zich goed kan vestigen en voorkomt dat je snel aangeschoten/dronken bent.

Tip 2: drink voldoende water

Alcohol onttrekt het vocht uit je lichaam. Zorg ervoor dst je tussendoor voldoende water drinkt om je vochtgehalte op peil te houden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je minder snel dronken bent. Ook bij thuiskomst en de ochtend erna kan water de redding zijn tegen de soms niet te vermijden kater.

Tip 3: loop regelmatig de polonaise

In bier, wijn en frisdrank zitten veel calorieën. Wat is de snelste manier om deze te verbranden? Door te bewegen, dus het hossen, zingen en het lopen van de polonaise komen goed van pas tijdens een carnavalsavond. Met een uur de polonaise lopen verbrand je namelijk al 546 calorieën. Waar wacht je nog op?

Tip 4: snack gezond

Een avond is niet compleet zonder een afsluitend frietje bij de friettent. Kies als saus niet voor de volvette mayonaise of satésaus, maar pak rode sauzen zoals ketchup of curry. En ook met snacks kun je op de verantwoorde toer. Een kroket bevat maar 305 kcal waar een frikandel of kaassoufflé er 315 en 403 bevatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten