Mijn recepten

Frambozentiramisu met maanzaadroom




Porties: 6
ProPoints waarde: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Koeltijd: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 250 gram frambozen
  • 300 gram magere kwark (0% vet)
  • 2 koffielepels maanzaad
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eetlepels koolzuurhoudend mineraalwater
  • 125 ml slagroom, light
  • 24 lange vingers

Bereiding

  1. Was de frambozen, dep droog en houd een paar frambozen apart ter garnering. Pureer de overige frambozen.
  2. Meng de kwark met maanzaad, vanillesuiker en mineraalwater. Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel.
  3. Leg 12 lange vingers in een ovenschaal. Bedek met de helft van de frambozenpuree en verdeel de helft van het kwarkmengsel erover. Herhaal deze laagjes en zet de tiramisu ca. 3 uur in de koeling. Garneer met de rest van de frambozen en serveer.
Bron: Weight Watchers NL

Aardbei-limoenkwarttaart




Porties: 12
ProPoints waarde: 6
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 200 gram kandijkoekjes, Bastogne
  • 110 gram halvarine
  • 2 hele limoen
  • 500 gram aardbeien
  • 200 gram zuivelspread naturel, light
  • 300 gram yoghurt naturel, 0% vet
  • 80 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 gram slagroom, light
  • 50 gram chocolade, wit

Bereiding

  1. Doe de kandijkoeken in een diepvrieszakje en verkruimel met een deegroller of vleeshamer. Smelt halvarine in een pan. Roer de kruimels erdoor, schep in een springvorm, druk goed aan en laat ca. 30 minuten afkoelen.
  2. Rasp de limoenschil fijn en pers de limoenen uit. Was de aardbeien, snij 400 gram aardbeien in stukjes en hou de rest apart. Meng de zuivelspread met yoghurt, limoensap, limoenschil en suiker. Laat de gelatine zoals aangegeven op de verpakking weken en oplossen. Roer 2 eetlepels crème een voor een door de gelatine en meng dan met de rest van de crème. Klop de slagroom stijf en schep met de stukjes aardbei door de crème. 
  3. Strijk de aardbei-limoencrème over de bodem en laat ca. 4 uur in de koeling vast worden. Snijd de rest van de aardbeien in partjes. Haal de taart uit de koeling en verdeel de aardbeien over de taart. Rasp als laatste de chocolade over de taart en serveer.
Bron: Weight Watchers NL

Cheesecake




Porties: 12
ProPoints waarde: 8
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 185 gram koekjes, droog
  • 60 gram roomboter, halfvol
  • 450 gram verse roomkaas
  • 3 eieren
  • 1 hoeveelheid hittebestendige zoetstof
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zure room
  • 125 gram fruit naar keuze

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een springvorm (20 cm) in met een beetje van de boter. Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Verkruimel de koekjes, haal het pannetje van het vuur en schep de koekkruimels door de gesmolten boter.
  2. Roer goed door en stort het deeg in de springvorm. Verdeel over de bodem en druk stevig aan.
  3. Meng de roomkaas, de eieren, de zoetstof en de helft van de vanillesuiker door elkaar tot een gladde massa. Schep dit mengsel bovenop de koekbodem en zet 25 minuten in de oven. Laat daarna ongeveer 20 minuten afkoelen.
  4. Roer de rest van de vanillesuiker door de zure room en besmeer de lauwwarme cheesecake hiermee. Zet de cheesecake nog ongeveer 10 minuten terug in de oven.
  5. Laat de cake daarna goed afkoelen. Serveer kort voor het opdienen met het fruit.

Bron: Weight Watchers NL

Mangosalade met rosbief



Porties: 2
ProPoints waarde: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 appels
  • 1 mango
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1/2 koffielepel chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 500 gram andijvie
  • 8 plakjes rosbief, broodbeleg
  • 2 stuks peper, jalapeño
  • 20 gram tortilla chips

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje. Pers het teentje knoflook uit. Was de appels, snij in vieren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Zet de helft apart. Pureer de rest van de mangoblokjes met azijn, water en chilipoeder. Meng met sjalot, appel en knoflook. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  2. Was de andijvie, schud droog en snij in stukken. Meng met mangoblokjes. Besprenkel met de dressing en leg de rosbief erop. Snij de jalapeño’s in ringen. Bestrooi de salade met tortillachips en jalapeño’s en serveer.
Bron: Weight Watchers NL

Pittige Thaise salade met runderfilet



Porties: 2
ProPoints waarde: 6
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 gele paprika's
  • 2 tomaten
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 150 ml groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 240 gram runderfilet
  • 2 koffielepels sesamolie (of andere olie)
  • 2 koffielepels gehakte koriander

Bereiding

  1. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de tomaten. Was de lente-ui en snij in ringen. Snij de paprika in repen en de tomaten in partjes. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijst en snij in blokjes. Meng alles door elkaar.
  2. Pers het teentje knoflook uit, meg met de sojasaus, limoensap en bouillon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rooster de sesamzaadjes zonder vet ca. 2 minuten in een pan. Dep de runderfilet droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit olie in een pan en bak de filets ca. 3 minuten aan beide kanten.
  4. Schenk de dressing over de salade. Snij de runderfilet in plakjes en leg op de salade. Bestrooi met sesamzaadjes en koriander en serveer.
Bron: Weight Watchers NL

Salade met mozzarella en rauwe ham



Porties: 2
ProPoints waarde: 9
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 100 gram veldsla
  • 250 gram tomaat, cherry
  • 20 (180 gram) mini mozzarellabolletjes
  • 120 gram rauwe ham
  • 2 eetlepel sladressing, naturel
  • 2 eetlepel balsamicoazijn

Bereiding

  1. Was de veldsla en scheur in stukken. Halveer de tomaatjes. Meng de veldsla en tomaatjes met de sladressing.
  2. Halveer de mini mozzarella, scheur de ham in stukken. Voeg de mozzarella en ham toe aan de sla.
  3. Voeg de balsamicoazijn toe, hussel alles goed door elkaar en serveer.
  4. Extra: Rooster een bruine boterham en serveer bij de salade (2 ProPoints waarde).

Proseccosoep



Porties: 2
ProPoints waarde: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten


  • 200 gram selderij
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 1 koffielepel olie
  • 600 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels prosecco
  • 3 eetlepels crème fraîche, light
  • zout
  • peper
  • 1/2 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels bieslookringetjes

Bereiding

  1. Schil de selderij en wortelen, en snij in blokjes. Was de prei en snij in ringen. Verhit olie in een pan en laat de groenten 5 minuten stoven. Schenk de bouillon erbij en laat nog een 10 minuten koken.
  2. Pureer de soep. Voeg de prosecco toe en verfijn met crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en mosterd.
  3. Snij de gerookte zalm in repen. Garneer de soep met zalm en bieslook. Serveer.
Bron: Weight Watchers NL

Tartaar van gerookte zalm



Porties: 4
ProPoints waarde: 6
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 180 gram zalm, gerookt
  • 4 bosui
  • 2 koffielepel kappertjes
  • 4 koffielepels citroensap
  • peper
  • zout
  • 100 gram stokbrood, wit
  • 15 gram mierikswortel
  • 200 gram kwart, naturel (o%)
  • Sla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het stokbrood af, snijd het in dunne plakjes, en rooster het in de oven.
  2. Snij de gerookte zalm in fijne blokjes en de bosui in ringen. Meng met de kappertjes en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de mierikswortel en de kwark door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Besmeer de sneetjes stokbrood met het mengsel, leg hier een blaadje sla op, en vul deze met de zalm-tartaar.
Bron: Weight Watchers NL

In rauwe ham gewikkelde kip met geroosterde groenten




Porties: 4
ProPoints waarde: 6
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 1 gele paprika, in stukken
  • 1 groene paprika, in stukken
  • 12 sjalot, gehalveerd
  • 1 koffielepel olijfolie
  • komijnzaad (naar smaak)
  • basilicum, vers (naar smaak)
  • zout, naar smaak
  • peper, naar smaak
  • 560 gram kipfilet
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 400 gram tomaat, cherry
  • 8 cocktailprikkers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met de olie en leg de paprika en de gehalveerde sjalotten in de schaal. Bestrooi met de komijnzaadjes en wat zout en peper. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Leg 2 basilicumblaadjes op elke kipfilet, wikkel daarna twee plakjes rauwe ham om de kip en zet vast met twee cocktailprikkers.
  4. Haal de groenten uit de oven en draai ze om. Leg de kipfilets er bovenop en zet terug in de oven. Bak nog ongeveer 20-25 minuten. Doe 5 minuten voor het einde van de baktijd de tomaatjes erbij. Controleer of de kip goed gaar is. Laat het gerecht vervolgens nog 5 minuten staan voordat je het opdient.
  5. Garneer met wat blaadjes basilicum en vers gemalen zwarte peper.
Bron: Weight Watchers NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten