zondag 14 juni 2015

Het is tijd voor een bbq!

Bij zonnige vooruitzichten haalt menig Nederlander zijn barbecue van stal. Ook dit weekend was dat het geval. Al fietsend door het dorp rook ik alle heerlijke vleesgeuren mijn neus in komen. Wanneer dat gebeurt, krijg je zelf ook zin in een stuk vlees. Hoe kun je nu heerlijk en verantwoord genieten van het grillfestijn?

Babecuen op zich is redelijk gezond, omdat er geen olie of boter aan te pas komt. Natuurlijk moet je wel uitkijken als je het vlees te lang op te grill laat liggen. Verbrande stukken zijn slecht voor de algehele gezondheid. Maar wat kun je tijdens een barbecue nu lekker eten of juist laten staan? Hieronder vind je mijn tips voor de barbecue.

Tips voor een heerlijke barbecue:


  1. Hoe langer je aan tafel zit, hoe meer je eet. Drink veel water tussendoor om de honger te stillen. 
  2. Kies voor magere producten zoals kip, rundvlees, varkenshaas, vis en groenten en fruit.
  3. Stokbrood met kruidenboter kan niet ontbreken bij een barbecue, maar eet hiervan niet te veel. Brood is echt een boosdoener vanwege de hoeveelheid koolhydraten.
  4. Een stukje vlees kan niet zonder saus. Maak zoveel mogelijk gebruik van rode sauzen. Bijvoorbeeld ketchup, curry, bbq, stroganoff en shaslick. Vermijd witte sauzen, deze zijn vaak op basis van mayonaise.
  5. Ook een salade mag niet ontbreken. Laat hierbij de huzaren-, aardappel- en rundvleessalade staan. Deze worden net als witte sauzen gemaakt met mayonaise. Kies ieder voor een heerlijk groente- of pastasalade.

Zoals de regel bij elke maaltijd, geniet met mate. Beperk jezelf tot 1 a 2 keer opscheppen. Allereerst geniet je veel meer van het eten dat je opschept. Ten tweede blijft een kleine zondiging nog binnen de perken. Met deze tips kan het barbecue seizoen beginnen. Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten