zaterdag 21 maart 2015

'Obese' ook niet de uitkomst

Iedereen kent 'Obese': het tv-programma op RTL4 waar Wendy van Dijk samen met een team van specialisten een Nederlander met obesitas helpt om af te vallen. Danny Bouman was het boegbeeld van het eerste seizoen. In één jaar tijd viel hij ruim 150 kilo af, een fantastische prestatie. Maar hij kon zijn gezonde levensstijl niet volhouden en kwam gewoon weer aan.


Gisteravond zaten Danny Bouman en Wendy van Dijk aan tafel bij Umberto Tan ter voorbereiding op het nieuwe seizoen van Obese. Het was voor mij moeilijk om te zien dat iemand die een aantal jaar geleden zo veel was afgevallen toch ook het gewicht er niet af kon houden. Dit is bij namelijk ook een aantal keer het geval geweest. Zo blijkt maar dat iedereen het gewicht kan verliezen, maar dat het gewicht er af houden weer een ander soort discipline vergt.

De kilo's er weer aan

Danny Bouman vertelt openhartig over zijn strijd tegen de kilo's die zich voortzette nadat Wendy en de camera's verdwenen. "Ik had een levensstijl gecreëerd waarin ik slechts 300-400 calorieën at en zes uur per dag sportte. Het was aan of uit. Dit kon ik uiteraard niet volhouden nadat ik weer terug moest naar mijn normale leven." Met het oog op het nieuwe seizoen van Obese vertelt Wendy dat zij heel veel geleerd hebben van Danny. Soms moet je iemand halt toe roepen, want uiteindelijk willen zij dat iemand natuurlijk blijvend afvalt.

Hoe nu verder?

Helaas lukte het Danny niet om blijvend af te vallen. Daarom koos hij er voor om een maagverkleining te ondergaan om het gewicht weer naar beneden te brengen. Er zijn drie verschillende operaties mogelijk, namelijk de gastric band (maagband), gastric bypass (omlegging) en gastric sleeve (maagverkleining). Ik heb zelf het gevoel dat mensen steeds makkelijker kiezen voor een operatie, omdat dit "makkelijk" is. Zoals bij mij ook is gebleken, je moet het nog steeds zelf doen. In mijn volgende blogpost ga ik wel meer vertellen over de verschillende operaties.

Aflevering kijken?

Ben je benieuwd naar het verhaal van Danny en Wendy bij RTL Late Night? Bekijk dan de uitzending terug via RTL gemist. Danny doet daarnaast ook zijn verhaal in de nieuwe editie van het tijdschrift van Wendy van Dijk. Het nieuwe seizoen van Obese gaat van start op zondag 19 april bij RTL4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten