maandag 30 maart 2015

Operatie om af te vallen: Gastric Bypass

Al jaren kamp je met zwaar overgewicht. Van alles heb je al geprobeerd om af te vallen. Sonja Bakker, Weight Watchers, koolhydraat-arm dieet, shake dieet en ga zo maar door. Helemaal niets lijkt te werken. Een operatie lijkt de enige uitweg, maar welke opties heb je dan? In de vorige blogpost besprak ik de Gastric Band, en vandaag is de Gastric Bypass aan de beurt.

Gastric Bypass

De Gastric Bypass (maagomloop) is een relatief grote ingreep waarbij de maag definitief wordt verkleind. Bovendien wordt een deel van de dunne darm uitgeschakeld, waardoor er minder voedsel kan worden opgenomen. Deze techniek wordt vooral toegepast bij zeer zware mensen (BMI boven de 45), en mensen die veel last hebben van maagzuur. Ook is deze techniek zeer geschikt voor mensen met diabetes, omdat er belangrijke hormonale veranderingen optreden die een gunstige invloed hebben op de bloedsuikerspiegel.


Bron: Nederlandse Obesitas Kliniek

Interesse?

Denk je dat een Gastric Bypass voor jou wel eens een goede oplossing kan zijn? Zorg dan dat je meer informatie in wint over de operatie. Dit kan op de website van de Nederlandse Obesitas Kliniek of op de website van Bariatrisch Centrum, het behandelcentrum voor overgewicht en obesitas van Zuid West Nederland.

Ervaring van anderen

Op donderdag 2 april plaats ik een blogpost over Marijke van Dijk die een Gastric Bypass onderging. Een jonge meid die een aantal jaren geleden de gewaagde stap nam. Een ervaring waar je veel van kunt leren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten