vrijdag 1 mei 2015

Lente in mijn bol

Het zonnetje schijnt, de temperatuur stijgt en de vogeltjes fluiten. 

Vanaf dat moment krijg ik de lente in mijn bol en heb ik weer zin in allerlei zomerse producten. Om deze lente goed, maar toch gezond te beginnen, een heerlijk recept voor een aardbei-limoenkwarttaart. Een gegarandeerd succes op een feestje, picknick of gewoon omdat het lente is.


Aardbei-limoenkwarttaart




Porties: 12
ProPoints waarde: 6
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 200 gram kandijkoekjes, Bastogne
  • 110 gram halvarine
  • 2 hele limoen
  • 500 gram aardbeien
  • 200 gram zuivelspread naturel, light
  • 300 gram yoghurt naturel, 0% vet
  • 80 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 gram slagroom, light
  • 50 gram chocolade, wit

Bereiding

  1. Doe de kandijkoeken in een diepvrieszakje en verkruimel met een deegroller of vleeshamer. Smelt halvarine in een pan. Roer de kruimels erdoor, schep in een springvorm, druk goed aan en laat ca. 30 minuten afkoelen.
  2. Rasp de limoenschil fijn en pers de limoenen uit. Was de aardbeien, snij 400 gram aardbeien in stukjes en hou de rest apart. Meng de zuivelspread met yoghurt, limoensap, limoenschil en suiker. Laat de gelatine zoals aangegeven op de verpakking weken en oplossen. Roer 2 eetlepels crème een voor een door de gelatine en meng dan met de rest van de crème. Klop de slagroom stijf en schep met de stukjes aardbei door de crème. 
  3. Strijk de aardbei-limoencrème over de bodem en laat ca. 4 uur in de koeling vast worden. Snijd de rest van de aardbeien in partjes. Haal de taart uit de koeling en verdeel de aardbeien over de taart. Rasp als laatste de chocolade over de taart en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten