vrijdag 9 januari 2015

Geen "dikke" carrière

Overgewicht is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je carrière. Onderzoek van Slimming World onder 200 bedrijven wijst uit dat een kwart van de werkgevers een sollicitant met overgewicht afwijst. Daarnaast vergeven zij ook eerder een promotie aan een slankere collega.

Werkgevers baseren hun keuze op het idee dat mensen met een maatje meer luier zijn dan collega's met een gezond gewicht. Het enige woord dat bij mij op komt is 'discriminatie'. In Nederland mogen we op de werkvloer geen onderscheid meer maken op leeftijd, geloof, afkomst en geslacht. Eigenlijk moeten we daar discriminatie op gewicht aan toevoegen. Want als het op je carrière aankomt, moeten werkgevers je beoordelen op het werk dat je aflevert. En niet hoe je eruit ziet wanneer je dat doet.


Stop discriminatie!

Een geweldige speech over discriminatie op basis van gewicht zag ik deze week in de televisieserie 'Drop Dead Diva' op RTL8. Een dame was ontslagen op haar werk, omdat zij in de loop van de jaren haar gewicht steeg. Zij vecht dit aan in de rechtbank, en haar advocaat laat in de 'closing argument' (start: 31:25 minuten) zien waarom alle vorm van discriminatie moet stoppen. Maar dit gebeurt alleen als wij allemaal ophouden met het veroordelen van mensen op geslacht, leeftijd, afkomst, geloof én gewicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten