woensdag 7 januari 2015

Muzikale ode aan de 'curves'

Het beeld van de man en de vrouw in de samenleving is aan het veranderen. Niet langer hebben magere modellen de overhand in de media, maar juist de 'normale' mens. Iemand waarmee de standaard Nederlander zich kan identificeren en een voorbeeld aan kan nemen. Ook de muziekwereld moet aan dit nieuwe beeld voldoen.

Een aantal jaren geleden werden er alleen modellen in bikini's ingezet in videoclips. Maar dit is aan het veranderen, natuurlijk zijn er nog een aantal uitzonderingen. Toch laten vrouwen als Beyoncé, Jennifer Lopez en Nicki Minaj zien dat je met een maatje meer, voller achterwerk, net zo sexy kan zijn. Steeds vaker brengen artiesten een muzikale ode aan die vrouwen. Hierdoor denk je dat mensen, deze vrouwen ook meer accepteren. Niet is minder waar. Helaas! Dit bewees onder andere onderstaande reactie op 'All about that bass' van Meghan Trainor, zelf een dame met een maatje meer.

"What an idiot. She should be singing about exercise and healthy living. NOT, "it's okay to be fat, so stuff your fucking face with cakes all you like". They're are loads of fat people, young especially, who will listen to this and think they are fine the way they are, when in reality they are Lard Asses with health problems. Honestly, if your stomach makes contact with one side of the room and your ass touches the other, then every inch of you is not perfect, those extra inches are a waste of valuable space. What's even more funny about this video is that, the only attractive girl in this is the skinny one, the rest are just excess flab."

Mijn visie

Naast bovenstaande reactie zijn er nog meer mensen die hun mening uiten over het nummer. Het is natuurlijk heel makkelijk om een oordeel over iemand te vellen. Vooral als die persoon afwijkt van de norm die in deze samenleving aan gewicht is gelinkt. Wat dat betreft is dit liedje natuurlijk erg controversieel en uitgesproken. Ik weet natuurlijk niet met welke intentie dit lied precies is geschreven. Maar ik denk dat de onderliggende boodschap is dat het niet uitmaakt hoe je er uit ziet. Het gaat erom dat je tevreden bent met jezelf. De één is dit bij maatje 36 en de ander bij maatje 42. Ben je niet tevreden: "Doe er dan wat aan, net als ik."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten