vrijdag 2 januari 2015

Goede voornemens in 2015


Ongeveer twee op de vijf mensen heeft in het nieuwe jaar goede voornemens, maar die lopen vaak op niets uit. Onderzoek wijst uit dat 81% van de voornemens binnen twee jaar stuk loopt. Stoppen met roken, 20 kilo afvallen, meer bewegen, stoppen met drinken. Ga zo maar door. Hoe zorg je er nu voor dat deze voornemens uitkomen?

Zoek steun

Voor mensen die willen stoppen met roken of willen afvallen, is het verstandig om hier met mensen over te praten. Laat anderen weten waar je mee bezig bent. Zij kunnen je dan ondersteunen en coachen. Dit zorgt dan voor dit extra duwtje in de rug op moeilijke momenten.

Maak een plan

In een eerdere blogpost had ik het al over het stellen van realistische doelen. Om een doel te bereiken heb je echter een plan nodig. Zet voor jezelf of papier wat je wil bereiken en hoe je dit wil bereiken. Daarnaast is het ook goed om na te denken welke valkuilen je kan tegenkomen.

Houd vol

Na twee weken geven heel veel mensen de moed al op. Je hebt al moeilijke momenten achter de rug, en het lijkt niet makkelijke te worden. Wat heel veel mensen niet weten is dat het minimaal 30 dagen duurt voordat je een nieuwe gewoonte aanleert. Na drie maanden is die nieuwe gewoonte zelfs een feit. Houd vol, want straks wil je niets anders meer.

Ons goede voornemen

Wat mijn goede voornemen is voor 2015 komt voor niemand als een schok: in totaal 55 kilo afvallen. Dit is alleen geen voornemen voor het jaar 2015, maar een voornemen voor de rest van mijn leven. Maar ik ben eigenlijk veel nieuwsgieriger wat jouw goede voornemens voor 2015 zijn. Dus aarzel niet, en laat een berichtje achter onder mijn blogpost of vul de poll op de startpagina in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten