zondag 21 december 2014

Er is er één jarig!

Afgelopen woensdag was mijn vader jarig, en daarom zat gisteren het huis vol met familie en vrienden. Een verjaardagsfeest kan uiteraard niet zonder een hapje en een drankje, dus volop verleidingen. Hieronder geef ik vijf tips hoe je een feestje overleeft zonder jezelf helemaal te laten gaan.

Tip 1: Kies zoet of hartig

Iedere verjaardag begint met zoetigheid: taart, gebak, soesjes. Gevolgd door allerlei hartige hapjes: kaas, worst, chips, nootjes. Maak voor aanvang van de verjaardag voor jezelf een keuze. Neem ik vanavond iets zoets of iets hartigs. Maak een keuze en houd jezelf hieraan.

Tip 2: Drink geen alcohol

Een wijntje of biertje op z'n tijd is helemaal niet slecht. Helaas zorgt alcohol er bij de meeste mensen wel voor dat zij trek hebben in vettigheid. Na het stappen een frietjes, broodje döner of pizza. Ook op een verjaardag is er natuurlijk genoeg keuze. Vaak is de combinatie van eten en drinken funest. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een glaasje water of frisdrank light.

Tip 3: Stel een maximum in

Het feit dat je aan het lijnen bent, wil niet zeggen dat je natuurlijk helemaal niks mag pakken. Stel voor de verjaardag een maximum voor jezelf in. "Ik mag vijf hapjes pakken", en houd jezelf hieraan. Natuurlijk mag je snacks zoals komkommer, wortel of tomaat zo veel eten als je wilt.

Tip 4: Vraag om iets gezonds

De meeste mensen weten wel dat je bezig bent met lijnen en houden hier rekening mee. Maar wil je zeker weten dat je tijdens de verjaardag een gezonde snack hebt, vraag dan aan de gastvrouw of gastheer of ze willen zorgen voor iets gezonds. Komkommer, tomaat en wortel zijn de meeste voorkomende gezonde snacks. Je zult zien dat die bij iedereen in de smaak vallen.

Tip 5: Zorg voor een goede bodem

Een verjaardag begint meestal 's avonds rond een uur of half negen. Zorg ervoor dat je tijdens het avondeten een goede bodem legt. Eet dus genoeg groenten, aangevuld met vlees of vis. Dit beperkt het hongergevoel in de avond, en voorkomt dat je iets ongezonds pakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten